Profil

Formålet med websiden 357Magnum.dk er at informere lidt om skydevåben, ammunition og den ædle sportsgren bag. Den skal derved virke som et modstykke til disse tiders ihærdige forsøg på at kriminalisere den fascinerende teknik og spændende historie, som skydevåben rummer.

Jeg går ind for, at der skal være en stram våbenlovgivning! Vi skal ikke have tilstande, hvor skydevåben bliver alle mands eje uden opsyn og kontrol. Omvendt ser jeg intet i vejen for, at man kan eje alle de pistoler, revolvere og rifler, man har plads og tilladelse til, såfremt man opfylder kravene for en våbentilladelse. Især våben med særlig historisk interesse bør, efter min mening, kunne godkendes til sportsskydning - også selvom det skulle være en semiauto riffel, så som M1 Garand.

Jeg ser det som et absolut krav, at man overholder sikkerheden til punkt og prikke. Herigennem at man sætter sig ind i funktionaliteten i sit våben, så man nøjagtigt ved hvordan det fungerer, og gennem pleje og regelmæssig rengøring vedligeholder det.

 

Skydning skal først og fremmest være sjovt! Jeg dyrker ikke kun sporten for på sigt at vinde store mesterskaber, men nok mest fordi jeg synes, at det er underholdende og lærerigt. Når man så oven i købet kan se en forbedring i ens skydefærdigheder, i form af gode resultater og placeringer i konkurrencer, er det kun en glædelig bonus!

For mig er et skydevåben et spændende stykke værktøj bestående af lige dele teknik, design og historie. Jeg er overbevist om, at mange folks aversion mod skydevåben grunder i, at de ikke har prøvet at skyde. Når man først har prøvet at håndtere, lade og endelig affyre en .357 Magnum revolver, og derigennem kan mærke de vældige kræfter en sådan besidder, så har man fået en forståelse for, hvad det hele handler om.Kristian, februar 2007


[ Resultater ]