Genladning af revolver-ammo

Denne ladning fungerer meget godt i min Smith & Wesson 686 Target Champion-revolver - indbragt en 2. plads på 25 meter grov og leverer en flot skudgruppe.

Krudtvalget er N320, da det er let tilgængeligt og anbefales af mange til .38 Special. Ladningen er 4,8 grains, hvorved rekylet er nogenlunde mildt og meget brugbar til hurtig-skydning uden alt for meget næseløft. Ved ladning på maks. krudtmængde (5,0 grains) stiger rekylet noget. Egenspredningen er dog cirka den samme, men giver lidt ekstra næseløft.

Til egentlige magnum-ladninger skal der anvendes andet krudt og gerne lades i et .357 Magnum-hylster.

 

Projektilet er fra tyske Haendler und Natermann (i daglig tale blot H&N) og vejer 125 grains, og er af keglestub-typen i kaliber .356. Projektilet laver nogle næsten cirkelrunde og kaliberstore huller i pappet, og kan derved hjælpe til et point eller to ekstra, da man ved pistolskydning tæller indad. Derfor kan en svag berøring af en højere pointring betyde et ekstra point.

Projektiler er belagt med et tyndt lag kobber, hvilket ikke må forveksles med en egentlig metalkappe (FMJ). Kobberhinden modvirker at der afsætte bly i løbet, hvilket letter rengøring betydeligt.

Fænghætten er bløde Federal Small Pistol No. 100, som efter cirka 500 skud ikke har budt på én eneste klikker. De fungerer perfekt - selv i en tunet S&W revolver med lettere fjedre.

 

OSB: Brug af nedenstående ladning sker helt på egen ansvar!

Kaliber .38 Special
Krudt Vihtavuori N320
4,8 gr.
Projektil H&N keglestub HS CU 125 gr. .356
Fænghætte Federal Small Pistol No. 100
Hylster Genbrugte Magtech .38 Special hylstre
Totallængde 37,0 mm
Bemærkning Skud på 25 m berører hinanden. Glimrende til terrænskydnig ud til 80-100 meter.